BetGens Forum Kuralları
-
BetGens Forum Kuralları
1. GENEL AMAÇ VE KAPSAM
1.1 Amaç
Bu metnin amacı; BetGens platformu üzerinde yer alan forum alanlarının düzenli, sürdürülebilir ve verimli biçimde işlemesini sağlamak, üyeler arası etkileşimi ve ticari faaliyetleri belirli çerçeveler içinde yürütmektir.
1.2 Kapsam
Bu kurallar; forumda kayıtlı tüm kullanıcıları, açılan konuları, yazılan iletileri, özel mesajlaşmaları ve platform üzerinden gerçekleştirilen tüm etkileşimleri kapsar.
2. TEMEL TANIMLAR
- Platform: BetGens internet sitesi ve forum alanları
- Yönetici: Platformun tüm yönetim ve karar yetkisine sahip kişi
- Moderasyon Ekibi: Forum düzenini sağlamakla görevli yetkililer
- Üye: BetGens’e kayıtlı gerçek veya tüzel kişi
- Kategori: Konuların açıldığı forum bölümleri
- Konu: Bir başlık altında başlatılan tartışma veya paylaşım
3. ÜYELİK VE HESAP KULLANIMI
3.1 Sorumluluk
Her üye; hesabı üzerinden yapılan tüm işlemlerden, paylaşımlardan ve mesajlardan bizzat sorumludur.
3.2 Hesap Güvenliği
Hesap bilgilerini korumak kullanıcının sorumluluğundadır. Hesabın üçüncü kişilerce kullanılması durumunda doğabilecek sonuçlar kullanıcıya aittir.
3.3 Hesap Paylaşımı
Birden fazla kişinin aynı hesabı kullanması veya uzaklaştırılmış kişilere hesap kullandırılması uygun görülmez.
4. PAYLAŞIM VE İLETİ DÜZENİ
4.1 İçerik Niteliği
Forumda açılan konuların ve yazılan iletilerin;
- Anlaşılır
- Konu ile ilişkili
- Topluluk düzenini bozmayacak nitelikte
olması beklenir.
4.2 Anlamsız ve Tekrarlı Paylaşımlar
Sadece mesaj sayısını artırmaya yönelik, içeriği olmayan veya konuyla ilgisiz paylaşımlar moderasyon tarafından kaldırılabilir.
4.3 Yazım Biçimi
- Tamamı büyük harflerle yazılmış mesajlar tercih edilmez
- Okunabilirliği düşüren aşırı biçimlendirmelerden kaçınılmalıdır
- Aynı konuda art arda çok kısa sürede mesaj atılması sınırlandırılabilir
5. TOPLULUK DAVRANIŞ STANDARTLARI
5.1 Saygı İlkesi
Üyeler; diğer kullanıcılara, moderasyon ekibine ve üçüncü kişilere karşı saygılı bir üslup kullanmakla yükümlüdür.
5.2 Kişisel Tartışmalar
Forum ortamı kişisel çatışmaların taşındığı bir alan değildir. Tartışmalar konu çerçevesinde tutulmalıdır.
5.3 Ayrıştırıcı Söylemler
Din, dil, ırk veya ideoloji merkezli ayrıştırıcı ifadeler forum düzeni açısından uygun görülmez.
6. YÖNETİM VE MODERASYON
6.1 Yetki Alanı
Forumun genel düzeni, içerik akışı ve kullanıcı davranışları moderasyon ekibi tarafından denetlenir.
6.2 Müdahale Hakkı
Yönetim;
- Konu ve iletileri düzenleyebilir
- Taşıyabilir
- Kilitleyebilir
- Silebilir
6.3 Kararların Niteliği
Alınan moderasyon kararları platform düzenini korumaya yöneliktir. Gerekli görüldüğünde açıklama yapılmayabilir.
7. KATEGORİ VE KONU KULLANIMI
7.1 Doğru Kategori
Konular, içeriğine uygun kategori altında açılmalıdır. Yanlış kategoride açılan konular taşınabilir.
7.2 Başlık Seçimi
Konu başlıkları içeriği açık biçimde yansıtmalıdır. Yanıltıcı veya belirsiz başlıklardan kaçınılmalıdır.
8. TİCARİ PAYLAŞIMLAR
8.1 Şeffaflık
Satış veya hizmet konularında;
- Sunulan ürün veya hizmet açıkça tanımlanmalı
- Koşullar net biçimde belirtilmelidir
8.2 Müdahale Yasağı
Başka kullanıcıların ticari konularını bilinçli şekilde baltalayıcı yorumlar yapılmamalıdır.
8.3 Mülkiyet Bilgisi
Satışı yapılan dijital veya fiziksel değerlerin kime ait olduğu açıkça belirtilmelidir.
9. HAKSIZ REKABET VE SPAM
9.1 Konu Manipülasyonu
Konu sıralamasını yapay yollarla etkilemeye yönelik hareketler uygun görülmez.
9.2 Özel Mesajlar
Talep edilmeden gönderilen tanıtım veya reklam içerikli özel mesajlar sınırlandırılabilir.
10. SON HÜKÜMLER
10.1 Esneklik
Bu metinde açıkça yer almayan ancak forum düzenini olumsuz etkileyen durumlar yönetim değerlendirmesine tabidir.
10.2 Güncelleme
Kurallar, ihtiyaçlara göre güncellenebilir. Güncel sürüm forumda yayımlandığı andan itibaren geçerlidir.
10.3 Kabul
BetGens platformunu kullanan her üye bu kuralları okumuş ve kabul etmiş sayılır.